1. Hjem
  2. Opplevelser og aktiviteter
  3. 2000-meters topper

2000-meters topper

Alle turbeskrivelsene er skrevet med utgangspunkt fra Rondvassbu i barkmarkssesongen. Hit kan du sykle eller gå fra Mysusæter eller fra parkeringsplassen ved Spranget.
a

Meny

NN_logo_Dovrefjell_nasjonalparkstyre_svart

Kontakt oss

Rondane-Dovre nasjonalparkstyre
Hjerkinnhusvegen 33
2661 Hjerkinn
E: sfinpost@statsforvalteren.no

M

Meny

Veslesmeden 2015 moh

Veslesmeden er en av de lettest tilgjengelige 2000-meterstoppene i landet, og blir for mange den første i samlinga. Den er enkel å bestige fra Rondvassbu, og er godt egnet for turvante barn. Veslesmeden er ikke blant de høyeste kjempene i nasjonalparken, men gir likevel en imponerende utsikt mot Rondslottet, Vinjeronden og Storronden. På godværsdager står Jotunheimens tinder i klar kontrast mot himmelranden i det fjerne.

Tid: 5 timer tur/retur
Kilometer: 12,4 tur/retur fra Rondvassbu
Passer for: Hele den turvante familien

Turbeskrivelse på Ut.no

Familie på topptur.
Person ved varde.

Storronden 2138 moh

Storronden er den nest høyeste toppen i Rondane, og den mest besøkte. Sammen med Veslesmeden er dette den lettest tilgjengelige av toppene vi beskriver her. Fra Rondvassbu starter du på godt merket og tydelig sti, men vært obs på at merkingen er utydelig på enkelte partier. Oppturen kan fortone seg kjedelig, med eviglang stigning i storsteinet ur. Belønningen er imidlertid en storslagen utsikt fra toppen, mot Rondemassivet og Jotunheimen. Topplatået ender i et svimlende stup ned i Langbotn.

Tid: 4-5 timer tur/retur
Kilometer: 8,6 km 4 tur/retur fra Rondvassbu
Passer for: Hele den turvante familien

Les om turen på Ut.no

Rondeslottet 2178 moh

Rondeslottet er nasjonalparkens høyeste fjell og er vel verdt et besøk for den fjellvante. Både toppvarden og utsikten er imponerende. Vær forberedt på grov ur, som er vanskelig å gå om du skulle støte på nedbør og tåke. Stien er lite synlig, og t-merkingen kan være vanskelig å se i dårlig vær. Oppstigningen kan med andre ord være slitsom, men de som kommer opp (i klarvær) får lønn for strevet – mektigere skue skal du lete lenge etter!

Tid: 6-8 timer tur/retur
Kilometer: 12,4 tur/retur fra Rondvassbu
Passer for: Turvante med erfaring i å gå lange dagsturer i bratt og steinete terreng

Les om turen på Ut.no

Kvinne på toppen av et fjell i Rondane.
Kvinne skuer utover fjellandskap

Vinjeronden 2044 moh

De fleste som går på Rondeslottet tar med seg Vinjeronden på vegen, men toppen er absolutt verdt turen i seg selv. Vinjeronden ligger mellom Rondeslottet og Storronden og gir deg en fantastisk utsikt over Rondane. Den siste delen av turen opp er bratt, men selve toppen er flat og et flott sted å nyte utsikten.

Tid: 4-6 timer tur/retur
Kilometer: 9,2 tur/retur fra Rondvassbu til Storronden.
Passer for: Turvante med erfaring i å gå lange dagsturer i bratt og steinete terreng

Les mer om turen på Ut.no